Powering Africa Summit Agenda 2022

Loading
07:55
  1. Registration & Coffee
    95 mins
08:00
  1. 60 mins
  2. 60 mins
  3. Archives Room
    60 mins
    • Hosted Boardroom
     This panel discussion will present a evolving public-private alliance to connect 10,000 African clinics with clean, sustainable, off-grid renewable energy. Discover how the Health Facility Electrification Alliance could further your government or organization’s goals in health, climate change, and economic empowerment for sub-Saharan Africa
10:30
  1. Networking & Coffee
    Salon I&K
    30 mins
11:00
  1. Archives Room
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    What is the role and impact Governments in attracting investment for solar and wind projects in Africa? What is the contribution of up-to-date planning by Governments to the success and role-out of th ...
  2. Salon O & P
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    What does a realistic energy transition look like in an African Context?  Where are the investment opportunities within the energy transition? ? What does the sector need and how will this drive socio ...
  3. Salon M
    45 mins
    • Country Project Spotlight
12:30
  1. Lunch & Networking
    Salon I&K
    60 mins
13:30
  1. Archives Room
    90 mins
    • Hosted Boardroom
    In project finance, Political Risk Insurance (PRI) is a well-known and oft-used tool for foreign direct investors, yet its perceived value has been limited to qualitative notions of protecting the pro ...
  2. Salon O & P
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    How can large scale financing of DRESs be managed? How to create bankability through DREs at scale? What are Metro-Grids? How can their layering of services create real productive use?
  3. Salon M
    45 mins
    • Country Project Spotlight
15:30
  1. Salon O & P
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    What is the impact of slowing gas investments in Africa?  What metrics allow financiers to invest in gas projects?  What are the timeframes of gas as a transition fuel?  Can international financiers s ...
  2. Archives Room
    90 mins
    • Hosted Boardroom

    To better leverage U.S. and African innovation and growth of renewable energy, Power Africa intends to enact a U.S.- Africa Clean Tech Energy Network to significantly boost export flow and business/project capability.

  3. Salon M
    20 mins
    • Country Project Spotlight
08:00
  1. Registration & Coffee
    60 mins
09:00
  1. Salon O & P
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    How can greater project preparation standards create more, bankable projects and reduce deal timelines? How better incorporation of ESG and Risk Mitigation considerations in project preparations incre ...
  2. Archives Room
    90 mins
    • Hosted Boardroom

    New clean energy technologies enable emerging countries to attract new industries and create jobs.

    Emerging economies require growing capacities of reliable power 24 hours a day, not just when the sun shines or the wind blows. And yet sovereign and private financing of baseload fossil fuel power plants to sustain and grow 24/7 power is rapidly disappearing.

    Now new clean power generation technologies are rapidly emerging to fill this critical void, and their ability to produce economic and social benefits fair outweigh the benefits of fossil plants.

  3. Networking Break
    Salon M
    45 mins
10:10
  1. Networking Break
    Salon M
    20 mins
10:30
  1. Networking & Coffee
    Salon I&K
    30 mins
12:10
  1. Networking Break
    Salon M
    20 mins
12:30
  1. Networking Lunch
    Salon I&K
    60 mins
13:30
  1. Salon O & P
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    How to transform a grid that was not conceived to manage intermittent energy sources? How can Loss Reduction Technologies to make national grids more profitable and financially viable as offtakers? Sh ...
  2. Archives Room
    90 mins
    • Interactive Boardroom
    What is the role of DFIs, institutional investors and the private sector? A great percentage of capital flows into a small percentage of African States who should be responsible for catalysing new/hig ...
15:00
  1. Networking & Coffee
    Salon I&K
    30 mins